Työkalut

Omakotitalossa tarvittavat työkalut

Omakotitalon työkalut

Sen lisäksi, että hommaa on tarpeeksi, pakkaa sekoittaa usein myös se, että järkeviä työkaluja ei löydy. Diileri.comin valikoimasta löytyvät yleisimmät omakotitalossa tarvittavat työkalut kohtuuhintaan. Työkalun käyttö voi olla satunnaista, joten on ymmärrettävää, että hintaan kiinnittää silloin erityistä huomiota. Meiltä löydät kohtuuhintaiset työkalut niin kotiremppaan kuin muuhun projektiin. Valikoimassamme olemme kiinnittäneet erityistä huomiota niiden laadukkuuteen, eli vaikka valitsisit hintapään alaportailta, ei se meillä tarkoita, että olet ostamassa lelua. Esimerkiksi Metabon, Einhellin ja Milwaukeen koneita käyttävät ihan ammattilaisetkin.

Sahaus, poraus ja ruuvaus – ja tätähän riittää!

Kun mietitään omakotitalon töitä, niin oikeastaan sahaukseen, poraukseen ja ruuvaukseen tiivistyvät kaikki hommat. Ja välissä vähän hiotaan. Auotaan, suljetaan ja kiinnitetään. Eli ainakin näihin kodin töihin tulisi omassa työkaluvalikoimassaan vastata. Aina kannattaa kuitenkin miettiä, millaisia työkaluin pärjää, jotta hutihankinnoilta vältytään. Akkukoneissa kannattaa muistaa, että saman valmistajan akut ja latauslaitteet voivat sopia keskenään yhteen, jolloin uusi satsaus olisi aina se työkalu ilman muita lisälaitteita.

Omakotitalon työkalut, top 5:

  • Akkuporakone
  • Ruuvinväännin
  • Kulmahiomakone
  • Katkaisusaha
  • Kattava työkalusalkku

RUUVAILUUN: Räikkäkiintoavain ja akkuruuvinväännin monessa mukana

Ruuvailua riittää, joten varmasti jonkinlainen apuväline olisi tarpeen. Meiltä löytyy kiintoavaimia, räikkäkiintoavainsarjaa ja ruuvinvääntimiä tarpeesi mukaan. Suosittelemme joka kodin yleistyökaluksi akkuruuvinväännintä, sillä pääsee pitkälle. Akkuruuvinvääntimellä https://diileri.com/tuote-osasto/tyokalut/akkutyokalut/akkuruuvinvaantimet/ ruuvailet ruuvit seinään, kun sen sijaan taas akkumutterinvääntimellä https://diileri.com/tuote-osasto/tyokalut/akkutyokalut/akkumutterinvaantimet/ kiristät esimerkiksi renkaiden vaihdossa mutterit. Ruuvinvääntimellä voit porata myös pieniä reikiä, ennen varsinaista ruuvauksen aloittamista, jolloin ruuvi asettuu nätisti ilman halkeiluja paikoilleen.

Myös jonkinlainen työkalusarjasalkku https://diileri.com/tuote-osasto/tyokalut/tyokalusarjat/ kuuluu usein paljon tekevän työkaluvarastoon. Niistä löytyy monipuolisesti esimerkiksi lenkkiavaimia, meisseleitä, mattopuukkoa, rautasahaa, räikkävääntimiä, hylsyjä, ruuvikärkiä ja vaikka mitä.

Timco 18V 2,0Ah 380nm mutterinväännin
Timco 18V 2,0Ah 380nm mutterinväännin sisältää myös hylsyt

Ja muistathan, että meillä on tuotteille 30 päivän palautusoikeus, joten työkalut voit tilata huoletta.

PORAILUUN: Akkuporakoneella sekä poraat että ruuvaat

Monipuolinen akkuporakone käy sekä ruuvaamiseen että poraamiseen. https://diileri.com/tuote-osasto/tyokalut/akkutyokalut/akkuporakoneet/. Sitten vielä erikseen löytyy iskeviä malleja. Usein kysytään, että mitä eroa on akkuporakoneella ja akkuiskuporakoneella? Ero löytyy siitä, että akkuiskuporakone hakkaa ja naputtaa materiaalia, jolloin poraaminen tehostuu. Erityisesti tiiltä, kiviseinää ja betonia poratessa iskutoiminnosta on hyötyä, puuta ja metallia poratessa iskutoiminto napsautetaan pois päältä. Kun valitset akkuporakonetta, voit kiinnittää huomiota esimerkiksi istukan läpimittaan (pora kiinnitetään istukkaan). Esimerkiksi 10 mm istukka soveltuu pienempien terien kiinnittämiseen, kun taas 13 mm istukalla kiinnität jo järeämmän terän kiinni. Vertaa myös kierrosnopeuksia, isoilla kierrosluvuilla poraat hyvin esimerkiksi metallia.

Metabo BS 18L 18V Akkuporakone sis. 2 akkua ja kattava tarvikesarja
Metabo akkuporakonesetti 18V sisältää kattavan tarvikesarjan

SAHAILUUN: Käsisirkkelillä tai puukkosahalla pärjää mukavasti

Akkupuukkosaha on erittäin näppärä silloin kun tarve sahata jotain tarkasti, vaikkapa hyvin pientä kappaletta ahtaasta paikasta. Pitkä, ”puukkomainen” terä mahdollistaa yksityiskohtaisen työskentelyn hankalassa kohteessa. Se oiva remontoidessa ja erilaisissa purkutöissä, joissa katkotaan esimerkiksi puuta, muovia tai metallia.

Akkupyörösaha, eli ns. käsisirkkeli kuuluu myös kodin nikkaroitsijan vakiotyökaluihin. Meiltä löytyy niin akkupyörösahoja https://diileri.com/tuote-osasto/tyokalut/akkutyokalut/akkupyorosahat/ kuin pöytämallisia, sähkökäyttöisiä katkaisusahoja. https://diileri.com/tuote-osasto/tyokalut/akkutyokalut/poytasahat/. Akkukäsisirkkelillä hoituvat vaikkapa painekyllästetyn terassipuun katkonnat. Katkaisujiirisahalla paloittelet esimerkiksi listat oikeaan kulmaan.

Muista kunnon työvalo!

Brennenstuhl ladattava työvalo – on vankkarakenteinen ja kestävä, erinomaisella valaisuteholla.

Omakotitalossa työprojektit vaeltavat milloin missäkin. Joskus työtä tehdään pimeässä nurkkauksessa, tai ulkona hämärän aikaan. Kaikkien työkalujen kanssa tulisi olla varovainen ja muistaa lukea käyttöohjeet sekä varmistaa, että työskentelyolosuhteet ovat turvallisia. Esimerkiksi kunnon työvalo https://diileri.com/tuote-osasto/tyokalut/tyomaavalaisimet/ sujuvoittaa työtä, mutta pitää samalla ympäristön turvallisena.

JA JATKUU: riittävän pitkä jatkojohto auttaa kummasti
Työskentelyä sujuvoittaa mukavasti, kun talosta riittää riittävän pitkä jatkojohto. Muistathan huomioida jatkojohdon https://diileri.com/tuote-osasto/tyokalut/jatkojohdot-ja-kaapelikelat/ käytössä myös turvallisuus. Älä esimerkiksi riuhtaise jatkojohtoa pistorasiasta johtoa nykimällä, vaan vedä aina tukevasti sen päästä. Samoin jos käytät kaapelikelaa, niin kuinka mukavaa olisikaan työskennellä niin, että kaikki tarpeeton johto olisi siististi kelattuna sisään. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan käytettäessä johto tulisi vetää aina ulos kokonaan. Tässä on sama periaate kuin perusimurinkin käytössä, eli ulosvedolla vältät ylikuumenemisen.

Brennenstuhl X-Gum on äärimmäisen kestävä kumikaapelikela, jota ei saa ilman väkivaltaa millään hajalle.

Omakotitalossa tarvittavat työkalut – meiltä löytyy kaikki tarpeellinen.

Vastaa