100% kotimainen verkkokauppa

30 vrk palautusoikeus

Ota yhteyttä | 010-2011960 |Ark. 10-16.00

Monitoimityökalut ja veitset

Monitoimityökalu on äärettömän pätevä apuri erilaisissa askareissa niin kotona, töissä kuin retkeillessä. Tilaa monitoimityökalu itsellesi tai lahjaksi Diileri.com verkkokaupasta.

  Monitoimityökalu yleisesti

  Monitoimityökalu on mielettömän pätevä ja kompakti työkalu, jossa on tyypillisesti pihdit, veitsi, saha, ruuvimeisseli sekä paljon muuta yhdessä kompaktissa koossa. Malleja löytyy markkinoilta todella paljon, joten meille jokaiselle löytyy varmasti se sopiva. Monitoimityökalut ovat erityisen suosittuja kalastuksessa, retkeilyssä, metsästyksessä ja ammattikäytössä. Nämä luottoapurit vievät vain vähän tilaa ja kulkevat kätevästi taskussa tai repussa.

  Simppeli malli vai huippuluokan monitoimityökalu?

  Kotona riittää usein perus monitoimityökalu, joka sisältää yleiset työkalut aina pihdistä puukon kautta ruuvimeisseliin. Tälläinen on esimerkiksi Leatherman Wingman https://diileri.com/tuote/leatherman-wingman-monitoimityokalu/. Ammattikäytössä esimerkiksi huoltotehtävissä saatat suosia monipuolisempaa mallia, jossa on irrotettavat ruuvauskärjet ja vaihdettavat sivuleikkurin palat kuten Leatherman Wave Plus https://diileri.com/tuote/leatherman-wave-plus-monitoimityokalu/. Retkeilyssä ja metsästyksessä saatat suosia Leatherman Signalia, josta löytyy vasara, tulukset ja hätäpilli https://diileri.com/tuote/leatherman-signal-monitoimityokalu/.

  Pidä huoli monitoimityökalustasi ja käytä sitä oikein

  On tärkeää työkalun toimivuuden, sen kestävyyden ja myös turvallisuuden vuoksi pitää huoli omasta monitoimityökalusta. Jos käytät monitoimityökalua olosuhteissa, jossa työkalu likaantuu tai kastuu, on se hyvä puhdistaa ja kuivata kaikesta ylimääräisestä käytön jälkeen. Työkalujen ja nivelien väliin tunkeutuva lika, hiekka yms. kuluttaa metallirakenteita ja tällöin heikentää työkalun kestoa ja tekee sen käytöstä myös kankeaa. Jos työkalu kastuu merivedestä on se huuhdeltava hyvin juoksevan veden alla ja kuivattava sillä suolainen merivesi kuluttaa metallia.

  Monitoimityökalut voi pestä lämpimällä vedellä sekä miedolla saippualiuoksella. Jos työkalua on vaikea avata tai se on kokonaan jumittunut, kannattaa koittaa pestä työkalua niin kauan kunnes työkalu avautuu normaalisti. Pesemisen jälkeen perusteellinen kuivaus on tärkeää ja avausmekanismit voi myös öljytä kevyesti, jotta työkalu toimii kuten sen pitääkin.

  Veitsen terä on hyvä teroittaa aina silloin tällöin ja jos työkalussa on nuljaantunut kärki kannattaa se vaihtaa.

  Käytä monitoimityökaluasi oikein ja kaikki sen sisältämiä työkaluja vai niihin käyttötarkoituksiin mihin ne on tehty. Vaikka Leatherman lupaa työkaluilleen 25 vuoden takuun, ei se tarkoita sitä, että työkalua tulisi kohdella kaltoin. Näiden työkalujen veistä ei ole tarkoitettu vääntämiseen vaan ne saattavat poiketa hyvinkin herkästi ja poikki väännetty veitsi ei kuulu takuun piiriin.

  Suosittu Leatherman

  Leatherman on monitoimityökalujen käsite, sillä sen tuntevat varmasti lähes kaikki. Tämän loistavan työkalun kehitti aikoinaan USA:sta kotoisin oleva Timothy Leatherman. Hän sai idean työkalulle jo vuonna 1975 matkallaan, jossa hän kohtasi erilaisia haasteita ja käyttötarvetta tämän tyyliselle työkalulle olisi usein ollut. Tästä ideasta Timothy lähti kehittämään yleispätevää monitoimityökalua, mutta kohtasi matkallaan useita haasteita. Vasta vuonna 1983 valmistui ensimmäinen Leatherman PST nimeä kantava monitoimityökalu, josta kaikki alkoi. Nykyisin Leatherman on tunnettu ympäri maailman, ja ne ovat pelastaneet monen päivän, jos jonkinmoisessa tilanteessa. Näissä työkaluissa laatu on omaa luokkaansa ja siksi niille voidaankin luvata hyvin pitkä 25 vuoden takuu.

  Coast monitoimityökalu

  Coastin monitoimityökalut ovat erittäin laadukkaita työkaluja. Ne valmistetaan USA:ssa ja niiden laatu on aivan omaa luokkaansa. Kaikki alkoi aikanaan fileerausveitsestä ja nykyisin Coast valmistaakin puukkoja, monitoimityökaluja, otsa- ja taskulamppuja, joihin luottavat niin Matti Meikäläiset kuin ääriolosuhteissa työskentelevät ammattilaisetkin aina kalastajista poliisivoimiin. Coast lupaa työkaluilleen elinikäisen takuun!

  Tilaa laadukas monitoimityökalu joko itselle taikka lahjaksi kotimaisesta Diileri.com-verkkokaupasta jo tänään! Tuotteet toimitetaan nopeasti ja meiltä löytyy useita eri maksuvaihtoehtoja aina verkkopankista Klarna lasku- ja osamaksuun asti.