100% kotimainen verkkokauppa

30 vrk palautusoikeus

Ota yhteyttä | 010-2011960 |Ark. 10-16.00

Paukkuliivit

Diileri.comista löydät laadukkaat BESTO paukkuliivit, jotka ovat todella mukavia käyttää. Ne ovat valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja ovat tarkoin viimeistelty. Tilaa omasi ja veneile turvallisemmin.

  Yleisesti paukkuliiveistä

  Paukkuliivit ovat pelastusliivit, jotka täyttyvät hiilidioksidipatruunan avulla, joko automaattisesti henkilön veden varaan joutuessa tai manuaalisesti aktivoimalla. Ne ovat saavuttaneet suuren suosion veneilijöiden keskuudessa eikä turhaan. Paukkuliivit ovat hyvin kevyitä ja ergonomisesti muotoiltuja, jolloin niitä ei juurikaan käytettäessä huomaa. Liikkuminen veneessä on huomattavasti rennompaa kuin tavallisten pelastusliivien kanssa.

  Usein kysyttyjä paukkuliiveistä:

  Mikä käyttötarkoitus on paukkuliivien haarahihnalla?

  Hihnalla on erittäin tärkeä merkitys sillä, jos henkilö on joutunut veden varaan ja liivi on täyttynyt, estää hihna liivien nousemisen liian korkealle suoraan henkilön kasvojen eteen. Paukkuliivit tulisi säätää aina hyvin istuvaksi ja vyötärönauhan sekä vaatteiden välille ei saisi jäädä liian isoa rakoa. Pienten ihmisten kohdalla haarahihnan käytön laiminlyöminen saattaa johtaa myös paukkuliivien sujahtaminen pois päältä. On siis tärkeää, että kaikki käyttävät paukkiliivejä oikea oppisesti.

  Mitä lukemat 165N tai 300N tarkoittavat liivien merkinnöissä?

  Nämä lukevat ovat tärkeitä ja ne kertovat liivien nostovoiman, (N tarkoitta Newtonia). Kookkaampien ihmisten kannattaa käyttää 300N paukkuliivi, joka jaksaa varmasti kääntää isommankin kaverin oikeaan asentoon vedessä. Tämän tärkeys korostuu siinä vaiheessa, jos henkilö menettää esimerkiksi tajunsa ja putoaa veteen.

  Kuinka usein paukkuliivien patruuna pitäisi vaihdattaa?

  Suosittelemme vaihtamaan liivien patruunan noin kolmen tai viiden vuoden välein. Patruuna tulee myös uusia aina heti, jos liivit ovat kerrankin täyttyneet ilmalla. Liivien laukaisimeen on usein merkittynä vuosi ja kuukausi milloin patruuna pitää vaihtaa. Huolehdi siis aina, että patruunan päiväys on voimassa.