100% kotimainen verkkokauppa

30 vrk palautusoikeus

Ota yhteyttä | 010-2011960 |Ark. 10-16.00

Taskulamput

Tilaa laadukas ja kestävä taskulamppu kotimaisesta Diileri.com verkkokaupasta. Meiltä löydät Coast, Armytek ja Led Lenser merkkiset laadukkaat ja kestävät taskulamput niin kotiin kuin ammattikäyttöön. Löydät myös verkkokaupastamme akut ja lisätarvikkeet taskulamppuihin.

  Taskulampun valinta

  Kun olet hankkimassa itsellesi uutta taskulamppua kannattaa miettiä mitä tarvitset taskulampulta, arvostatko enemmän suurta valotehoa vai kenties pitkää paloaikaa? Metsästykseen ja vaellukselle halutaan varmasti tehokas ja pitkälle kantava taskulamppu, kun taas kotiin riittä helposti edullisempi malli, jos taskulamppu tulee lähinnä turvaksi sähkökatkosten varalle tai muuhun satunnaiseen käyttöön.

  Ladattava vai paristokäyttöinen taskulamppu?

  Taskulamppuja löytyy sekä akkukäyttöisiä että paristokäyttöisiä. Akusta saadaan enemmän tehoa irti ja paloaika on usein myös pidempi. Akkukäyttöisen taskulampun etuja ovat mm. vaivaton uudelleen lataus, ekologisuus sekä taloudellisuus. Yhden laadukkaan akun käyttöikä vastaa karkeasti useamman sadan pariston käyttöikää, jolloin säästö on melkoinen ajan mittaan.

  Paristojen etuna on se, että niitä saa lähes joka kaupasta ja niitä on kätevä kantaa mukana vaelluksella, jossa ei ole akun uudelleen lataus mahdollisuutta. Paristokäyttöisten taskulamppujen hinta on usein myös alhaisempi ja jos ostat paristoja vain silloin tällöin ei niiden hintaa varmaan kukaan päätä huimaavana pidä. On myös tilanteita, joissa paristokäyttöisen lampun edut tulevat esiin, mitä jos kotona sattuu sähkökatkos ja valoa tarvittasiin ja akkukäyttöisen taskulampun akku tyhjä? Tällöin kannattaa pitää varalla kotona aina paristokäyttöistä taskulamppua ja muutamia varaparistoja ellei sitten kotoa löydy tulitikkuja ja kynttilöitä. Kynttilöiden kanssa ainakin valaistus on tunnelmallisempi.


  Virtalähteen kesto

  Akkukäyttöisten taskulamppujen toiminta-aika on luonnollisesti pidempi sillä virtalatauksen määrä akussa on paljon suurempi. Akun tai pariston kestoa mitataan usein tunneissa tai joissain malleissa minuuteissa. Maksimi teholla akkujen ja paristojen käyttöaika on usein huomattavasti lyhyempi kuin matalalla teholla. Lamppujen pisin toiminta-aika onkin aina mitattu alhaisimmalla valoteholla. Jotkut älykkäät lamput osaavat säätää valotehoa tasaisesti virtatason mukaisesti, jolloin valoteho pysyy tasaisena akun/paristojen loppumiseen asti.

  Lumenit, tehot, kantama

  Lumenit tarkoittavat käytännössä valon kokonaismäärää ja mitä suurempi lumen luku on kyseessä, sitä kirkkaampi lampun valo on. Metsästykseen tai suunnistukseen täysin pimeään metsään kannattaa hankkia mahdollisimman tehokas valaisin, jotta näet hyvin. Kaupungin kaduille, jossa mahdollisesti lähellä on muutakin valaistusta, mutta silti hämärää, riittää vallan hyvin hieman huokeampi taskulamppu.
  Monelle myös kantama on tärkeä ja tässä pätee sama tyyli eli metsälle varmasti tarvitaan pitkää kantamaa, kun taas lenkkeilyyn yms. riittää helposti alhaisempi tehoinen lamppu.

  Taskulampun veden- ja iskunkestävyydet eli IP-luokitukset

  Kannattaa myös katsoa taskulampun IP-luokitus sekä kiinnittää huomiota valaisimen runkoon. Laadukkaissa malleissa on usein alumiininen iskuja kestävä runko ja ne ovat tehty kestämään täyden upotuksen veteen.

  IPX-4 lukema kertoo sen, että valaisin kestää suihkuavaa vettä joka suunnasta, eli kestää ns. tavallista vesisadetta.
  IPX-7 tarkoittaa sitä, että valaisin kestää upotuksen metrin syvyyteen noin puoleksi tunniksi.
  IPX-8 merkitty taskulamppu kestää jatkuvaa upotusta.