100% kotimainen verkkokauppa

30 vrk palautusoikeus

Ota yhteyttä | 010-2011960 |Ark. 10-16.00

Otsonaattorit

Otsonaattori poistaa hajua hapettamalla. Oikein tehtynä otsonointi on täysin turvallista ja tehokas tapa puhdistaa sisäilmaa. Vahvatkin eloperäiset hajut poistuvat otsonoinnin avulla tehokkaasti. Otsonaattorin toimintaperiaate perustuu siihen, että se muodostaa otsonia huoneilmaan koronapurkausmenetelmällä, UV-valolla tai kylmäplasmalla. Valikoimistamme löydät laadukkaat Dunwore-merkkiset otsonaattorit. Tutustu valikoimaan alla ja tilaa omasi – meiltä nopeat ja luotettavat toimitukset koko maahan!

  Mikä on otsonaattori ja miten se toimii?

  Otsonaattori on laite, joka poistaa hajua hapettamalla ja otsonointi oikein tehtynä on tehokas tapa poistaa epämiellyttäviä hajuja. Otsonaattorin toimintaperiaate perustuu siihen, että se muodostaa otsonia huoneilmaan koronapurkausmenetelmällä, UV-valolla tai kylmäplasmalla. Otsoni on noin 1300 kertaa tehokkaampi hapetin kuin yleisesti käytetty kloori.

  Otsonaattori on siis liikuteltava otsonoitava laite, jota voidaan käyttää kodin, auton, veneen, varaston yms. sisällä sisäilman epäpuhtauksien ja hajujen poistamiseksi. Koneessa on lokero, joka vangitsee ilman hiilidioksidina. Ilmassa oleva happi muuttuu sitten otsoniksi sähköpurkauksella, joka simuloi salaman toimintaa. Tätä menetelmää kutsutaan koronapurkaukseksi. Sähköpurkaus jakaa hapen ja luo yksittäisiä happiatomeja, jotka kiinnittyvät myöhemmin muihin happiatomeihin muodostaen otsonia.

  Otsoni on eräänlainen happi, jolla on kolme atomia. Se on tehokas desinfioimaan epäpuhtauksia, viruksia, bakteereita, alkioita ja hajuja, koska otsonin kolmas molekyyli voi irrota helposti ja kiinnittyä sitten mikro-organismien kemialliseen rakenteeseen ja muuttaa niitä, tehden niistä tehottomia. Otsonikone kytketään  päälle halutussa tilassa ja jätetään otsonoimaan tilaa. Samassa tilassa ei saa olla ketään kun otsonointia suoritetaan ja otsonoinnin jälkeen tila on tuuletettava huolellisesti.

  Mihin otsonaattoria käytetään yleisesti?

  Otsonaattoria voi käyttää poistamaan erilaisia epämiellyttäviä hajuja esimerkiksi autosta, veneestä, varastosta tai kotoa. Jos autoon on pinttynyt tupakan haju tai vene haisee tunkkaiselta, voi otsonaattorista löytyä hyvä apu näiden epämiellyttävien hajujen poistamiseen.

  Kuinka kauan otsonaattoria tulee käyttää?

  Lue aina valmistajan ohjeet laitteen käytöstä. Pääsääntöisesti huoneen tai auton otsonointi kestää noin 2 – 3 tuntia, mutta isompien tilojen esim. koko kodin otsonointiin tarvitaan huomattavasti enemmän aikaa.

  Kuinka kauan otsonin häviäminen kestää?

  Otsoni vaikuttaa ilmassa yleensä puolesta tunnista neljään tunnin ennen kuin se alkaa hajoamaan taas hapeksi. Korkeampi otsonipitoisuus voi viedä kauemminkin kun taas alemmat pitoisuudet voivat hävitä alle 2 tunnissa. Nyrkkisääntönä on suositeltavaa odottaa otsonikoneen käytön jälkeen ainakin 4 tuntia, ennen kuin palaat huoneeseen. Lue aina käyttöohjeet tarkasti. Käsittelyn jälkeinen huolellinen tuuletus on pakollinen. Voit myös huomata, että otsonin hajua on huoneessa muutaman päivän vaikka otsoni olisi tuuletettu.

  Huonetilaan, autoon ja uima-altaalle omat otsonaattorit

  Diileri.comista löydät useita eri otsonaattori malleja. Mitä isompi teho, sen isommalle tilalle otsonaattori soveltuu.

  Dunwore OZ-150R 4000mg on suosituin mallimme, se soveltuu maks. 110m² suuruiselle tilalle.

  Dunwore OZ-150H 3500mg auton otsonaattori on erikseen autolle tehty tsonaattori, jonka teho riittää käytännössä jokaiselle suomessa myytävälle henkilö-autolle. Laitteessa on tupakansytyttimeen soveltuva virtaliitin, josta laite saa käyttövirtansa.

  DunWore OZ-146W on taas valmis peli uima-altaan tai paljun veden otsonointiin. Se sisältää virtakaapelin ja 1,2m silikoniputken vedelle sekä 2 kiveä veden käsittelyyn. Puhdistettavan vesimäärän suositeltu enimmäismäärä on 5m³.

  Huom: Kun käytät otsonaattoria, samassa tilassa ei saa olla ihmisiä, eläimiä, elintarvikkeita, kasveja eikä huokoisia huonekaluja ja tekstiilejä.Otsonin leviäminen muihin tiloihin esimerkiksi ilmanvaihdon kautta on estettävä.Käsittelyn jälkeinen huolellinen tuuletus on pakollinen. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käsittelyn aloittamista.