100% kotimainen verkkokauppa

30 vrk palautusoikeus

Ota yhteyttä | 010-2011960 |Ark. 10-16.00

Ultraäänipesurit

Ultraäänipesuri on laite, jonka avulla puhdistat likaa, rasvaa ja muita epäpuhtauksia vaivattomasti erilaisista esineistä, jotka ovat muodoltaan haastavia tai niissä on sellaisia paikkoja, joita ei pääse käsin puhdistamaan. Voit pestä esimerkiksi sormuksia, koruja, pöytähopeat, erilaisia mekaanisia osia yms. Pesurin toiminta perustuu karkeasti mekaaniseen värähtelyyn ja yhdessä pesunesteen kanssa saat erinomaisen puhtaan lopputuloksen. Meiltä saat Timco ultraäänipesurit, jotka ovat luotettavia ja varmatoimisia – edullisesti tietysti.

  Ultraäänipesurin toiminta yleisesti

  Ultraäänipesu on prosessi, joka käyttää ultraääntä pesunesteen sekoittamiseksi. Ultraääni muodostaa veteen mikroskooppisia kavitaatiokuplia, jotka iskevät pestävän esineen pintaan. Tapahtuma toistuu tuhansia kertoja sekunnissa hangaten hellästi, mutta perusteellisesti lian pois esineestä. Nämä kavitaatiotkuplat tunkeutuvat tehokkaasti myös reikiin, halkeamiin ja kaikenlaisiin syvennöksiin. Pesutulos on tehokkaampi kun mukana käytetään ultraäänipesuun tarkoitettuja pesuaineita, mutta veteen voidaan käyttää myös tiskiainetta taikka etikkaa.

  Ultraäänipesuri poistaa mm. rasvaa, öljyä, pölyä, ruostetta, levää, kalkkia, kiillotusaineita, sormenjälkiä, nokea, vahaa yms. epäpuhtauksia. Ultraäänipuhdistusta voidaan käyttää monen muotoisille esineille eikä se välttämättä vaadi osan purkamista ennen puhdistusta.

  Mihin ultraäänipesuria käytetään?

  Ultraäänipuhdistusta käytetään monenlaisten esineiden puhdistamiseen kuten korut, linssit (silmälasit yms) ja muut optiset osat, kellot, hammas- ja kirurgiset instrumentit, työkalut, kolikot, aseiden osat, auton polttoainesuuttimet, soittimet, teollisuuskoneiden osat ja elektroniset laitteet. Tätä toimintaperiaatetta käytetään monissa korutöissä, kellosepän laitoksissa, elektronisissa korjaamoissa ja tieteellisissä laboratorioissa.

  Parempi lopputulos pesuaineen kanssa

  Vaikka itse ultraääni poistaa tehokkaasti likaa itsessään niin se ei välttämättä aina riitä, jos pestävä esine tai kappale on vaikeasti likainen. Siksi me suosittelemme, että lisäät veden joukkoon ultraäänipesuun tarkoitettua pesuainetta. Pesuveden joukossa voidaan käyttää myös käsitiskiainetta taikka etikkaa.

  Mikä ultraäänipesuri soveltuu minulle?

  Tämä riippuu hyvin pitkälti siitä mitä aiot puhdistaa. Kotona koruille ja pienille tavaroille riittää vallan mainiosti 1,3 litran Timcon ultraäänipesuri kun taas isommille tavaroille luonnollisesti pitää ostaa isompi pesuri. Suosituin mallimme on Timcon 3,2 litran ultraäänipesuri.

  Pikaohje ultraäänipesurin käyttämiseen:
  (Noudata aina pesurin mukana tulevia omia ohjeita)

  1. Täytä pesurin säiliö vedellä ja tarpeen vaatiessa myös pesuaineella. Täytä säiliö täyttöviivaan saakka. Älä koskaan ylitäytä säiliötä.
  2. Kytke ultraäänipuhdistimen kaapeli pistorasiaan ja kytke laitteeseen virta. Kytke tarvittaessa lämmitin päälle, jotta liuos lämpenee.
  3. Jos puhdistettavat ainesosat ovat erityisen likaisia, pyyhi tai huuhtele ne ensin. Tämä poistaa suurimman osan liasta ja nopeuttaa ultraäänipuhdistusta.
  4. Aseta puhdistettavat tuotteet pesualtaaseen. Sulje puhdistusaineen kansi.
  5. Käytä ultraäänipuhdistinta halutun aikaa. Usein 2-3 minuuttia riittää, mutta vaikeasti likaiset voivat vaatia 20 minuuttiakin.
  6. Poista esineet ultraäänipuhdistimesta.
  7. Huuhtele tavarat vedellä ja kuivaa ne sitten liinalla.

  Usein kysyttyjä ultraäänipesemisestä:

  K: Miten saan parhaan lopputuloksen aikaiseksi?
  – Varmista, että puhdistettava komponentti on kokonaan veden alla.
  – Aseta puhdistettava esine koriin, sen ei tulisi koskea altaan sivuja tai pohjaa.
  – Tarkista, että käytät oikeaa lämpötilaa.
  – Käytä ultraäänipesurille tehtyä pesuainetta
  – Tarkista, että puhdistusneste on sekoitettu oikealla suhteella.

  K: Pitääkö ultraäänipesurin kanssa käyttää pesuainetta?
  Paremman pesutuloksen saat, kun käytät ultraäänipesemiseen tarkoitettuja pesuaineita. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää käsitiskiainetta tai etikkaa.

  K: Miksi minun tulee käyttää koria pesurissa?
  Jos asetat pestävän esineen suoraan tankkiin, se on kosketuksissa pohjan ja tankin sivujen kanssa ja näin ollen pesutulos ei ole yhtä hyvä, koska kavitaatiokuplat eivät pääse vapaasti puhdistamaan näitä pintoja.

  K: Kuinka usein pesuvesi tulisi vaihtaa?
  Vaihda pesuneste aina, kun pesuneste näyttää likaiselta tai kun pesutulos ei ole enää riittävän hyvä. Vaihda pesuneste viimeistään silloin kun et pysty erottamaan pohjaa pesunesteen lävitse.

  K: Kuinka kauan minun tulee pestä esinettä?
  Useimmille esineille kuten koruille riittää noin 2 – 5 minuutin pesu ja vaikeasti likaisemmille osile kuten kaasuttimille tai muille vastaaville esineille tarvitaan yleisesti ottaen noin 20 minuutin pesu tai mahdollisesti kauemminkin. Toista pesu riittävän usein saadaksesi haluttu lopputulos.

  K: Tuleeko allas täyttää täyteen asti?
  Yleisesti ottaen 2/3 osaa on usein sopiva määrä. Älä koskaan yli täyttä tankkia. Lue tarkkaan myös pesurin mukana tullut ohje koskien täyttöä.

  K: Pitääkö kantta käyttää pesun aikana?
  Se ei ole välttämätöntä, mutta kansi estää prosessin tuottaman liuoksen kaasujen poistumisen ja pitää lämmön nesteessä, joka säästää myös virrankulutusta.

  K: Kun pesu on valmis, tuleeko minun vielä huuhdella esine?
  Suosittelemme huuhtelemaan aina kaikki puhdistetut esineet ultraäänipesun jälkeen. Huuhtelu poistaa puhdistusnesteen jäämät yms. epäpuhtaudet, jotka ovat saattaneet irrota puhdistuksen aikana ja tarttuvat esineeseen sen altaasta poiston yhteydessä.

  Tilaa Timco ultraäänipesurit Diileristä – joustavat maksutavat ja nopeat toimitukset

  Kaikki arkisin ennen klo 14 tilatut pesurit pysytytään laittamaan toimitukseen samana päivänä ja toimitusaika on noin 1 – 3 arkipäivää. Kaikki myytävät pesurit ovat meidän omassa varastossamme ja ne ovat heti toimitettavissa. Voit ostaa ultraäänipesurin meiltä myös laskulla tai osamaksulla ja tuotteilla on 30 päivän palautusoikeus.