Aurinkopaneelit kotiin, mökille, veneeseen ja reissuun

Aurinkopaneelin avulla tuotat sähköä ekologisesti sekä rahaa säästäen. Aurinko on käytännössä ehtymätön energian lähde, jota kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon. Aurinkoenergiaa käyttämällä säästämme rajallisia luonnonvarojamme tuottamalla sähköä puhtaalla energian lähteellä emmekä käyttämällä fossiilisia polttoaineita yms. päästöjä lisääviä energiamuotoja. Ja mikä parasta, energianlähteenä aurinko on meille täysin ilmainen.

Aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin koskaan eikä se ole mikään ihme sillä sähkönsiirtomaksu on nousussa eikä veronkaan osuus sähkölaskusta ole kovin pieni. Käyttämällä aurinkopaneeleita kotona tai mökillä lisäät energiaomavaraisuuttasi ja säästät rahaa.

Uusi tekniikka ja hintojen lasku on tehnyt aurinkopaneelien hinnasta ja hankinnasta edullisempaa vuosien varrella. Vaikka kattavampi aurinkosähköjärjestelmä maksaa edelleen jonkin verran niin sen hankinta silti kannattaa, sillä aurinkojärjestelmät maksavat itsensä takaisin ja aurinkopaneelisetin hankinta kannattaakin ajatella investointina tulevaisuuteen.

Mutta kun aurinko paistaa vain kesällä, jos silloinkaan, joten voiko aurinkopaneelin käyttö Suomessa olla kannattavaa?

Yleinen harhaluulo on, että aurinkopaneelit tuottavat vain kesäkuumilla, mutta näin ei ole sillä, usko tai älä aurinkoenergiaa on Suomessa tarjolla erinomaisen hyvin ja Suomen aurinkosäteilyolosuhteet ovat itseasiassa samaa tasoa kuin Pohjois-Saksassa. Aurinkopaneeli tarvitsee valoa eikä pelkästään kesän hellettä. Parasta sähköntuottoaikaa aurinkopaneelin avulla on maaliskuu – lokakuun aika ja heikointa se on marraskuu – helmikuun välisellä ajanjaksolla.

Aurinkopaneelin asennus katolle

Aurinkosähköpaneelit kannattaa asentaa katolle kaltevaan kulmaan sekä kohti etelää ja aurinkoa. Asennuksen yhteydessä kannattaa ottaa huomioon pihamaalla olevat korkeat puut sekä muut rakennukset, jotka saattavat luoda varjoa paneelin päälle ja heikentää niiden tuottoa.

Tarvitseeko aurinkopaneelia huoltaa?
Vaikka aurinkopaneelit ovat lähes huoltovapaita sillä sade ja tuuli poistavat isoimpia lehtiä, neulasia yms. moskaa niiden päältä niin kannattaa niiden kuntoa tarkastaa välillä varsinkin siitepölyn aikaan puhdistus on paikallaan. Pyyhi paneelin pintaa kevyesti kostealla rätillä, pehmeällä harjalla tai vesiletkua käyttäen. Talvisin lumikuorma kannattaa pudottaa paneelien päältä pois. Älä koskaan hinkkaa paneelia teräsharjalla tai käytä voimakkaita aineita. Painepesuri voi kuulostaa helpolta ratkaisulta, mutta sen aiheuttama korkea paine saattaa vahingoittaa paneelin pintaa. Lue aina valmistajan ohjeet aurinkosetin oikeaoppisesta käytöstä.

Ala sinäkin omavaraiseksi sähköntuottajaksi ja tilaa kotimaisesta Diileri.com-verkkokaupasta oma aurinkopaneeli kotiin, mökille, matkailuautoon tai veneeseen.

Akku aurinkopaneelikäyttöön

Myymme Brightsolar AGM-akkuja, jotka soveltuvat erinomaisesti käytettäväksi aurinkopaneelien kanssa. AGM-akut ovat huoltovapaita, jolloin niihin ei tarvitse erikseen lisätä elektrolyyttiä. Brightsolar aurinkopaneelinakut ovat tehty pitkäikäiseen käyttöön ja ne sopivat hyvin sykliseen käyttöön eli käytettäväksi aurinko- ja tuulivoimajärjestelmien kanssa, joissa käyttö muodostuu toistuvista purkaus- ja latauskerroista. Näillä akuilla on peräti 40% parempi elinikä syklisessä käytössä, kun akkua verrataan vastaan perinteiseen RA-sarjan akkuun. Akkujen kotelo on kestävää ABS-muovia ja akkua voidaan käyttää lähes missä asennossa tahansa, mutta emme suosittele käytettävän pysyvästi ylösalaisin.

Meiltä löydät valmiita settejä mökille ja matkailuajoneuvoon sekä myös akkuja aurinkopaneelien tuottaman sähkön varastointiin. Yksi suosituimmista tuotteistamme on Brightsolarin valmis kannettava 100W aurinkopaneeli.

Näytetään kaikki 12 tulosta

Brightsolar 100W kannettava ja taitettava aurinkopaneeli, sis säätimen

179.00
Helppo mukana kuljetettava taitettava aurinkopaneeli, jossa tehoa 100 wattia. Lataa 12 voltin akkuja mökillä, veneellä tai missä sitten ikinä tarvitsetkaan. Mukana 5 m kaapelit, leuat, lataussäädin ja kantokassi.

Brightsolar 120W kannettava ja taitettava aurinkopaneeli, sis säätimen

199.00
Helposti mukana kuljetettava aurinkopaneeli, jonka nerokkuus piilee siinä että voit taittaa paneelin kasaan ja paneeli toimii samalla kaiken tekniikan kantosalkkuna. Itse paneelin voit kantaa mukana tulevassa kassissa. Kyseessä laadukas 120W monikide aurinkopaneeli, jonka avulla lataat 12 voltin akkuja esim. mökillä tai matkalla. Ihanteellinen myös retkeilyyn, veneilyyn yms.

Brightsolar 160W aurinkopaneelisetti mökille

205.00
Laadukas 160W aurinkopaneelijärjestelmä vaikka kesämökille. Setti sisältää: Paneeli, 20A säädin, säädettävä teline, 4-os sulakerasia.  Paneelilla on 25 vuoden tehontuottotakuu 80%, sekä 5 vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille.

Brightsolar 160W kannettava ja taitettava aurinkopaneeli, sis säätimen

249.00
Helposti mukana kuljetettava aurinkopaneeli, jonka nerokkuus piilee siinä että voit taittaa paneelin kasaan ja paneeli toimii samalla kaiken tekniikan kantosalkkuna. Itse paneelin voit kantaa mukana tulevassa kassissa. Kyseessä laadukas 160W monikide aurinkopaneeli, jonka avulla lataat 12 voltin akkuja esim. mökillä tai matkalla. Ihanteellinen myös retkeilyyn, veneilyyn yms.

Brightsolar 40W kannettava ja taitettava aurinkopaneeli, sis säätimen

129.00
Helppo mukana kuljetettava taitettava aurinkopaneeli, jossa tehoa 40 wattia. Lataa 12 voltin akkuja mökillä, veneellä tai missä sitten ikinä tarvitsetkaan. Mukana 5 m kaapelit, leuat, lataussäädin ja kantokassi.

Brightsolar 80W kannettava ja taitettava aurinkopaneeli, sis säätimen

179.00
Helppo mukana kuljetettava taitettava aurinkopaneeli, jossa tehoa 80 wattia. Lataa 12 voltin akkuja mökillä, veneellä tai missä sitten ikinä tarvitsetkaan. Mukana 5 m kaapelit, leuat, lataussäädin ja kantokassi.

Brightsolar 90W aurinkopaneelisetti matkailuajoneuvoon

149.00
Helppo 90 wattinen aurinkopaneelisetti matkailuajoneuvoon. Paneelilla on 25 vuoden tehontuottotakuu 80%, sekä 5 vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille. Muilla tarvikkeilla 2 vuoden takuu.

Brightsolar 90W aurinkopaneelisetti mökille

148.00
Laadukas 90 W aurinkopaneelijärjestelmä vaikka kesämökille. Setti sisältää: Paneeli, 20A säädin, säädettävä teline, 4-os sulakerasia. Paneelilla on 25 vuoden tehontuottotakuu 80%, sekä 5 vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille.

Brightsolar DC12-100 AGM akku, huoltovapaa

199.00
Helppokäyttöinen ja huoltovapaa 12V 100 AH AGM-akku, joka soveltuu mainiosti esim. aurinkopaneelikäyttöön. Kestävä rakenteinen ja turvallinen akku, jossa ei turhia nestevuotoja tai kaasuuntumisia tarvitse murehtia. Käyttöikää jopa 10 vuotta.  

Brightsolar DC12-160 AGM akku, huoltovapaa

279.00
Helppokäyttöinen ja huoltovapaa 12V 160AH AGM-akku, joka soveltuu mainiosti esim. aurinkopaneelikäyttöön. Kestävä rakenteinen ja turvallinen akku, jossa ei turhia nestevuotoja tai kaasuuntumisia tarvitse murehtia. Käyttöikää jopa 10 vuotta.

Brightsolar DC12-225 AGM akku, huoltovapaa

379.00
Helppokäyttöinen ja huoltovapaa 12V 225 AH AGM-akku, joka soveltuu mainiosti esim. aurinkopaneelikäyttöön. Kestävä rakenteinen ja turvallinen akku, jossa ei turhia nestevuotoja tai kaasuuntumisia tarvitse murehtia. Käyttöikää jopa 10 vuotta.

Brightsolar DC12-260 AGM akku, huoltovapaa

435.00
Helppokäyttöinen ja huoltovapaa 12V 260 AH AGM-akku, joka soveltuu mainiosti esim. aurinkopaneelikäyttöön. Kestävä rakenteinen ja turvallinen akku, jossa ei turhia nestevuotoja tai kaasuuntumisia tarvitse murehtia. Käyttöikää jopa 10 vuotta.