Näytetään tulokset 1–30 / 42

Osta otsalamppu Diileri.comista ja näet pimeässä paremmin. Meiltä löydät otsavalaisimet halvalla tunnetuilta valmistajilta kuten Armytek, Led Lenser, Coast, Petzl ja Brennenstuhl.

Otsalamput

Led Lenser SEO 5 Otsalamppu 180 lm harmaa

40,00 
SKU: D7535
Paino 1 kg

Miksi hankkia otsalamppu?

Otsalamppu vapauttaa kädet ja voit keskittyä oleelliseen. Otsalampusta on myös muutakin hyötyä sen lisäksi, että näet pimeässä. Se luo myös turvallisuutta lenkkeillessä, sillä muut vastaantulijat kuten autoilijat näkevät sinut tien varrella paremmin.

Otsalampun ostajan pikaopas

Otsalamppuja löytyy markkinoilta monenlaisia, joten sen oikean otsalampun löytäminen itselle voi olla hieman hankalaa, mutta koitamme hieman avata esimerkeillä millainen otsalamppu mihinkin käyttöön soveltuu.

Ensiksi pitää miettiä se, että missä otsalamppua käytetään pääsääntöisesti. Tarvitsetko valoa kävellessä, retkeilyssä vai työkäytössä?

Kiinnitä näihin huomiota:

Käytettävyys

Otsalampun käytön pitää olla helppoa ja nopeaa. Hyvää otsalamppua voi käyttää yhdellä kädellä ja jopa hanskat kädessä. Petzl Tikkina on hyvä esimerkki yksinkertaisesta ja helppokäyttöisestä valaisimesta. Yksi nappi, josta laita valon päälle, säädät valotehoa ja sammutat valon. Lisäksi säädät valonkulman kääntämällä valaisinpäätä ylös tai alas.

Akku, paristot vai hybrid?

Makuasia. Tehokkaimissa malleissa on aina akku, sillä paristoissa ei riitä puhtia suuren tehotarpeen vuoksi.

Paristokäyttöinen otsalamppu sopii satunnaiskäytössä olevalle otsavalaisimelle, jolloin paristojen virta piisaa pitkän aikaa ja tarvetta vaihtaa paristoja ei ole kovinkaan usein.

Akkukäyttöinen otsavalaisin on ehdoton valinta silloin kun otsalamppua käytetään säännöllisesti. Lataus on helppoa ja lomppakosi sekä luonto kiittävät.

Hybrid otsavalaisin

Hybrid valaisimet toimivat sekä paristoilla että niihin tarkoitetulla akulla. Tässä on kieltämättä oma ideansa. Esimerkkinä Petzl Tactikka joka toimii paristoilla ja Petzl Core – akulla.

Lumenit

Kertovat valon määrän, eli paljonko otsavalaisimesta saadaan valoa irti.

Otsalamput eri käyttötarkoituksiin:

  1. Kävely ulkona, koiran ulkoilutus – 100 – 300 lumenin otsalamppu
  2. Metsäpolku, jossa tarve nähdä pidemmälle kuin omat jalat – 400 – 600 lumenia
  3. Poluton metsä – 1000 lumenia