Tarvetta maastopyörälle? Meiltä niitä saat. Tutustu maastopyörät valikoimaamme ja löydä itsellesi sopiva polkupyörä. Meiltä löydät Euroopassa valmistetut HEAD maastopyörät, perinteiset ja sähkömaastopyörät. Tutustu myös Sunspeedin malleihin, niissä yhdistyy erinomaisesti hinta-laatusuhde. Tilaa omasi ja ota polut haltuusi.

Maastopyörät Diileri.comista

Maastopyöräilyssä nimensä mukaisesti ajetaan maastossa sellaisella polkupyörällä, joka mahdollistaa pyöräilyn vaativilla reiteillä kuten metsäpoluilla ja kivikkoisilla reiteillä. Maastopyörien runkogeometria, jousitus sekä monipuolinen vaihteisto sekä leveät nappulakuvioiset renkaat tekevät ajamisesta sujuvaa maastossa.

Alkujaan maastopyörien runko oli tehty teräksestä ja niissä ei ollut jousitusta. Lähinnä leveät karkeakuvioiset renkaat toivat pyörään maastoajon mahdollisuuden. Nykyisin suosituin ja yleisesti eniten käytetty runkomateriaali on alumiini, sen keveyden ja kestävyyden vuoksi. Arvokkaammissa fillarimalleissa runko valmistetaan kokonaan hiilikuidusta, joka on vielä alumiiniakin kevyempää.

Maastopyörä 26″, 27,5″ vai 29″ renkailla?

Maastopyörien suosituin rengaskoko oli hyvin pitkään 26” ja tämän rengaskoon etuna onkin ketteryys. 2000 – luvun loppupuolella markkinoille alkoi ilmestyä 29-tuumaisia polkupyöriä, jotka saavuttivat kovan suosion hyvin nopeasti. Näiden ”kaksysi” tai 29er:iksi kutsutuiden mtb-pyörien etuna on parempi rullaavuus, pito sekä juurien yms. esteiden helpompi ylittävyys. Aika menee eteenpäin ja kehitys kulkee, 2010-luvun aikana markkinoille alkoi ilmestyä myös niin sanottua ”välikokoa” eli 27,5” tuuman rengaskoolla varustettuja maastopyöriä. Näissä ideana on oikeastaan ollut yhdistää 26” rengaskoon ketteryys sekä 29” rullaavuus.

Oikean rengaskoon valinta riippuu monesta tekijästä. 29” renkaiden etuna on helppous maastoajossa ja siksi niitä suositellaan vasta-alkajille. 29” rengaskoko sopii myös paremmin erityisen pitkille ihmisille. Pienempiä rengaskokoja kuten 27,5” suosii usein kuskit, jotka hakevat pyörältä ketteryyttä ja nopeutta kaarteisiin. Lisäksi ne sopivat paremmin hieman lyhyemmille ihmisille.

29” ja 27,5” kokojen välillä on väitelty monesti, että kumpi näistä on parempi. Monet maastopyöräilijät ovat testanneet niin sanotusti ratakellotusta 29” koon fillarilla sekä 27,5” koon maastopyörällä ja aikaeroa ei lopulta juurikaan ole. Kaksysillä usein suora nopeus on suurempi, mutta mutkat ja kaarteet hitaampia.

Miten valitsen oikean kokoisen maastopyörän itselleni?

Lue tästä meidän blogi artikkeli, jossa neuvomme tarkemmin pyörän valintaa: https://diileri.com/polkupyoran-oikean-koon-valinta/