Aggregaatin valinta – Tärkeitä huomioita ja vinkkejä.

Aggregaatti on hyödyllinen laite, joka tarjoaa sähkövirtaa tilanteissa, joissa sähköverkko ei ole käytettävissä. Kuinka siis valita omaan käyttöönn sopivin aggregaatti?

Aggregaatin valinta voi olla haastavaa, sillä markkinoilla on monia erilaisia malleja ja ominaisuuksia tarjoavia vaihtoehtoja. Koostimme muutaman oleellisimman huomion joiden avulla aggregaatin valintaan saa selkeyttä.

Mihin aggregaattia käytetään?

Ensimmäinen askel aggregaatin valinnassa on selvittää oma tarve. Mieti, mihin tarkoitukseen aiot aggregaattia käyttää ja kuinka paljon sähkötehoa tarvitset. Esimerkiksi mökillä saatat tarvita aggregaattia ruuanlaittoon ja valojen käyttöön, kun taas leirintäalueella voit tarvita sitä myös viihde-elektroniikan lataamiseen. Tarpeesi mukaan voit arvioida aggregaatilta vaadittavan tehomäärän.

Aggregaatti pitää ääntä

Toinen tärkeä tekijä aggregaatin valinnassa on melutaso. Aggregaatit voivat aiheuttaa melua toimiessaan, mikä voi olla häiritsevää sekä sinulle että ympäristölle.

Jos aiot käyttää aggregaattia mökillä tai leirintäalueella, kannattaa todennäköisesti valita melko hiljainen malli kuten Timco 2000i.

Melutaso ilmoitetaan yleensä desibeleissä (dB), ja sitä kannattaa tarkastella ennen ostopäätöksen tekemistä.

Aggregaattien kulutus valintakriteerinä

Kolmas tekijä, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on aggregaatin polttoaineen kulutus. Aggregaatit käyttävät yleensä bensiini- tai dieselkäyttöistä moottoria toimiakseen. Polttoaineen kulutus voi vaihdella merkittävästi eri malleissa, joten on hyvä tutustua siihen ennen päätöksentekoa.

Tämän lisäksi on hyvä huomioida myös aggregaatin polttoainesuositukset ja säilytysmahdollisuudet.

Aggregaatin koolla on väliä

Neljäs tärkeä seikka aggregaatin valinnassa on sen koko ja paino.

Aggregaatit voivat olla erikokoisia ja -painoisia, joten tulisi miettiä, kuinka helposti pystyt liikuttamaan sitä tarpeesi mukaan.

Esimerkiksi jos aggregaatti aiotaan ottaa mukaan leirintäreissulle, halutaan todennäköisesti kevyempi ja kompaktimpi malli.

Lopuksi kannattaa ottaa huomioon myös hinta ja takuu. Aggregaatit voivat vaihdella hintojensa suhteen, joten on hyvä vertailla eri malleja ja valita budjettiisi sopiva vaihtoehto. Lisäksi takuu on tärkeä tekijä, sillä se antaa sinulle turvaa mahdollisten vikojen tai ongelmien sattuessa.

Yhteenveto aggregaatin valinnasta

Aggregaatin valinta voi olla haastava tehtävä, mutta huolellisen harkinnan avulla löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Käy katsomassa laajaa valikoimaamme löydä itselle sopiva aggregaatti.

Muista selvittää tarpeesi, tarkastella melutasoa, polttoaineen kulutusta, koko ja painoa sekä hintaa ja takuuta ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Näiden vinkkien avulla voit tehdä viisaan valinnan aggregaatin suhteen ja varmistaa sähkövirran saatavuuden tarvitsemissasi tilanteissa.